Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Tεστ ή πραγματικότητα; Kάποιοι παίζουν με την Ελλάδα

Έμποροι συναλλάγματος (traders) σε όλο τον κόσμο με δυσκολία πιστεύουν αυτό που βλέπουν στις οθόνες του Bloomberg. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης δείχνει με λεπτομερή στοιχεία την πιθανότητα συναλλαγών σε ελληνικές δραχμές.


Το τμήμα υποστήριξης του Bloomberg το περιγράφει ως "εσωτερική λειτουργία που έχει ρυθμιστεί ως τεστ".


Η είδηση έρχεται μετά από έντονες συζητήσεις για το μέλλον της ευρωζώνης και την Ελλάδα ως μέλος της. Ενώ πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να χρεοκοπήσει, μερικοί προτείνουν να παραμείνει στην ένωση και να θεσπίσει ένα παράλληλο νόμισμα ώστε να αποπληρώσει το χρέος της..



 Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer  δήλωσε την Τρίτη ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να παραμείνει στην ευρωζώνη.
" Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η συνεχιζόμενη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλει σε αυτό, σε περίπτωση βέβαια που το επιθυμούν και οι Έλληνες αυτό" δήλωσε ο Hoyer.


Σε έρευνα που έγινε το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες έδειξαν ότι επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ από την επιστροφή στη δραχμή.


Οι λεπτομέρειες για την ελληνική δραχμή ήδη "κατέβηκαν" από τις υπηρεσίες του Bloomberg


Μετάφραση από 

Are we there yet? 'Greek Drachma' on Bloomberg ticker